Локомотив София постигна първа победа по време на контролите си в Турция. "Железничарите" удариха с 1:0 Металист Харков, а това беше последната проверка за тима на Станислав Генчев в южната ни съседка. Единственото попадение в срещата вкара Димитър Митков в 62-ата минута.

„Червено-черните“ нацелиха две греди, а попадение на Митков беше отменено заради засада. Срещата започна силно за столичани и още в 6-ата минута Дейвид Малембана можеше да вкара, след като отправи удар с глава, но топката срещна гредата.

Последваха пропуски на Митков и Димо Бакалов. В началото на второто полувреме Митков прати топката във вратата на Металист, но голът беше отменен заради засада.

В 62-ата минута все пак резултатът беше открит. Красимир Милошев подаде към Митков, който финтира противников играч и с плътен шут вкара за 1:0. Осем минути по-късно удар на Юлиан Ненов отново срещна гредата. Пет минути преди края страничният стълб спря и шут на играч на украинците.

По-рано в Турция Локо загуби от Шинник и Войводина с по 0:2 и завърши 1:1 с казахстанския Кайсар. Преди подновяването на първенството столичани ще представят отбора си в контролата срещу Спортист Своге на 4 февруари.